UF open trials

Omdat de urban eenwieler wereld in Nederland eindelijk wat begint te groeien, Heb ik besloten om samen met Jeroen een UF open trials wedstrijdje te organiseren. Dit omdat we zo hopelijk nog meer fanatieke eenwieleraars in ons land krijgen en natuurlijk omdat het erg gezellig is om andere eenwieleraars te ontmoeten en nieuwe tricks en skills te leren.

Wat is trial.

Trial is een discipline die onder de noemer “urban” valt. Bij trial is het de bedoeling om een parcours of terwijl een lijn af te leggen zonder te vallen of je voeten / handen op de obstakels / vloer te zetten. Je kunt dus doormiddel van rijden, springen en crank/pedal graps de lijn afleggen. De meeste trial lijnen worden gemaakt van pallets en stukken hout. Dit betekend dat je dus ook “gemakkelijk” thuis kunt oefenen. Met 1 pallet kun je al vele verschillende manieren verzinnen om erover te komen. Hieronder een video zodat je een beetje kan zien wat het inhoud.

Trial in een wedstrijd.

Voor de wedstrijd krijg je een uitleg waarin verteld word waar elke lijn is en hoe deze af gelegd moet worden. Deze uitleg vind maar 1 keer plaats en is dus voor iedereen die mee doet inclusief vrijwilligers en juryleden. Na deze uitleg krijgen alle deelnemers een kaartje waarop ze hun naam zetten en hun leeftijd. (Let op dit kaartje is erg belangrijk dus raak deze niet kwijt)

Wanneer de wedstrijd start kies je zelf waar je wil starten. Dat kan bij lijn 1 zijn maar ook bij lijn 20. (tip, kijk naar waar de minste mensen staan) vervolgens geef je je kaartje die je ervoor gekregen hebt en waarop je naam staat aan de desbetreffende jury. Wanneer je de lijn gehaald hebt zet de jury er een handtekening op en neem jij deze mee naar de volgende lijn die je wil doen. Ook hier geef je je kaartje weer af aan de jury.

Tijdens een wedstrijd is het dus de bedoeling om de lijnen af te leggen.  Wanneer je een lijn af legt krijg je hiervoor punten van de jury (1 persoon die bij het desbetreffende obstakel staat te kijken of je niet valt en dus eerlijk speelt) De makkelijke lijnen zijn 1 punt waart, de gemiddelde lijnen zijn 5 punten waart en moeilijke zijn 7 punten waard. De bedoeling is dus om zo veel mogelijk obstakels/ lijnen af te leggen om dus zoveel mogelijk punten binnen te halen. Hieraan vast zit een bepaalde tijd. Wat meestal tussen de 30min en 2uur is. (ligt aan de aantal deelnemers en de ruimte die er is). Wanneer de tijd voorbij is ben je verplicht om direct te stoppen. Tenzij je met een lijn bezig bent en dus al op een obstakel staat. wanneer dit het geval is mag je de attampt afmaken.

Ook is er tijdens de trial wedstrijd (bijna altijd) een finale. In de finale kunnen de beste trial riders. De beste rijders die zich geplaatst hebben, dit betekend dus dat bijvoorbeeld de top 10 van het klassement de finale mag rijden. Tijdens de finale maken alle finalisten 1 trial line. Deze lijnen moeten de finalisten dan weer afleggen in een bepaalde tijd. Het kan dus zijn dat als er 10 finalisten zijn er 10 lijnen zijn. Maar dit aantal kan verschillen. Tijdens de finale is het de bedoeling om zo min mogelijk tot geen pedal/crankgraps te doen. Wanneer je een pedal of crankgrap gebruikt gaat er 0,5 punt af. Tot een maximale van 2 punten. Je kunt dus maximaal 4 pedal of crankgraps doen in een lijn. Wanneer je een lijn volledig zonder pedal of crankgraps aflegt krijg je hiervoor 3 punten.

Helm en schoenen VERPLICHT, Scheenbescherming en andere bescherming is aan te raden!

hieronder vind je een link met het officiële regelementen boek. op blz. 180 vind je de informatie over trial.

https://unicycling.org/files/current-iuf-rulebook.pdf